Boomverzorging

Snoeien, knotten en kappen van bomen behoren tot onze diensten.

Boomverzorging is een breed begrip bij Hoveniersbedrijf van de Bunt.

Onder boomverzorging verstaan we dan ook de volgende werkzaamheden: Begeleidingssnoei, achterstallig of onderhoudssnoei,knotten of zelfs het kappen van de boom. Begeleidingssnoei vind vooral plaats bij jonge bomen, dit ter voorkoning van bijvoorbeeld een dubbele top, plakoksel, schurende takken enz.

Achterstallig- of onderhoudssnoei doen we bij bomen die bijvoorbeeld te groot geworden zijn voor de standplaats, veel dood hout bevatten, niet te groot mag worden enz, hierbij worden vaak de overlange takken weggenomen, de boom wordt ‘uitgedund’ of rondom kleiner gemaakt. Deze werkzaamheden worden klimmend of met een hoogwerker uitgevoerd. Het knotten van bomen is een vrij rigoureuze ingreep waarbij alle takken worden verwijderd, zodat alleen de hoofdstam overblijft, dit gebeurt dan vaak om de 2 á 3 jaar.

Het kappen van een boom betekend definitief het einde van de boom. Wij adviseren dan ook om goed te overwegen of kappen de juiste beslissing is, soms kan de boom door snoei weer vele jaren mee. Als een boom in de weg staat voor bijvoorbeeld een nieuw te realiseren aanbouw, onveilig is geworden of ziek is kan men overgaan tot het kappen van de boom. In bijna alle gevallen is het aanvragen van een kapvergunning nodig, dit duurt meestal zo rond de zes weken.

Alleen het beste is goed genoeg

Hoveniersbedrijf Van de Bunt is een vooruitstrevende onderneming bij u in de regio. We nemen u graag de totale tuinzorgen uit handen.

Overige diensten

Advies

Wij adviseren graag bij aanleg, onderhoud of renovatie van uw tuin.

Ontwerp

Voorafgaand aan de aanleg van de tuin wordt er een ontwerp gemaakt.

Tuinaanleg

Na het ontwerp van de tuin komt het uiteindelijke resultaat, de tuin.

Onderhoud

Ook na het ontwerpen en aanleggen van de tuin zijn we u graag van dienst.

Sierbestrating

Voor zowel sier- als gewone bestrating bent u bij ons aan het juiste adres.

Veranda’s

Heerlijk koel en schaduwrijk tijdens de warme zomerdagen.

Tuinberegening

Het aanleggen van een tuinberegening neemt alle zorgen over de droogte, en dus de staat van je planten, weg.