Tuinberegening

Tuinberegening

Met zomers die steeds droger worden, snakken planten en bomen naar water. Wie zijn of haar tuin in goede conditie wil houden, staat vaak lange tijd met een tuinslang over de planten te sproeien. Dit kost tijd, geld en heel veel water uit de waterleiding. Een tuinberegening aanleggen zorgt ervoor dat deze problemen tot het verleden behoren.

De tuinberegening van Hoveniersbedrijf Van de Bunt uit Meteren wordt gevoed door bijvoorbeeld je eigen grondwaterbron en biedt dus niet alleen heel veel gemak, maar is ook nog eens buitengewoon duurzaam.
Uiteraard is het mogelijk computergestuurde tuinberegening aan te leggen, welke handmatig is in te stellen of door middel van de telefoon te bedienen, dus ook als u op vakantie bent, hoeft u geen zorgen over de tuin te hebben.

Het aanleggen van een tuinberegening neemt in een klap alle zorgen over de droogte, en dus de staat van je planten, weg. Eenmaal aangelegd zorgen de slimme sproeiers ervoor dat de tuin regelmatig voldoende water geven aan je tuin, waardoor deze altijd in gezonde topconditie verkeert. Een tuinberegening aanleggen bestaat uit drie fases:

  • Het uitvoeren van een bronboring
  • Het aanleggen van de tuinberegening
  • Het onderhoud van de tuinberegening

De bronboring is nodig om te bepalen waar het grondwater zich bevindt in jouw specifieke grondsoort. Als dankzij de bronboring is bepaald waar het grondwater zich bevindt, kan de tuinberegening worden aangelegd.

Tuinberegening onder de grond verstopt

Niemand wil graag alle leidingen door de tuin zien lopen. Je hebt veel tijd gestoken in je tuin en het is jammer als de leidingen die aanblik verstoren. Daarom worden de leidingen van de tuinberegening bij Hoveniersbedrijf Van de Bunt altijd keurig onder de grond verstopt. Het enige wat je zal zien, zijn de sproeiers die op gezette tijden hun werk doen. Deze sproeiers zijn subtiel vormgegeven en vallen amper op.

Kortom: We komen graag een keer vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken.

Alleen het beste is goed genoeg

Hoveniersbedrijf Van de Bunt is een vooruitstrevende onderneming bij u in de regio. We nemen u graag de totale tuinzorgen uit handen.

Overige diensten

Advies

Wij adviseren graag bij aanleg, onderhoud of renovatie van uw tuin.

Ontwerp

Voorafgaand aan de aanleg van de tuin wordt er een ontwerp gemaakt.

Tuinaanleg

Na het ontwerp van de tuin komt het uiteindelijke resultaat, de tuin.

Onderhoud

Ook na het ontwerpen en aanleggen van de tuin zijn we u graag van dienst.

Boomverzorging

Snoeien, knotten en kappen van bomen behoren tot onze diensten.

Sierbestrating

Voor zowel sier- als gewone bestrating bent u bij ons aan het juiste adres.

Veranda’s

Heerlijk koel en schaduwrijk tijdens de warme zomerdagen.